Logo Vannes

Cidrerie Nicol - Brasserie Vénète's

SURZUR

    Commerces alimentaires

    Familie cidermaker, opgericht in 1928, al drie generaties lang, met respect voor traditie en knowhow: productie van ambachtelijke Bretonse cider met kurk (rauw, fruitig en zoet), gepasteuriseerd appelsap, de prestigieuze cider “Royal Guillevic” met het stempel “Red label”.

    Bedrijf gevestigd in Surzur (56) aan de poorten van het schiereiland Rhuys en de Golf van Morbihan, gespecialiseerd op het gebied van appeldranken en sinds enkele maanden in de productie van bier.

    Tegenwoordig produceren Didier en Jean-Michel NICOL cider en appelsap die lokaal, maar ook steeds meer in Frankrijk en internationaal worden erkend.

    Met 14 hectare boomgaarden, waarvan er vier een rood label hebben, oogst en koopt het ciderhuis appels van lokale variëteiten.

    In 2018 verwerkte het bijna 1.000 ton appels.

    Als KMO met 8 medewerkers onderscheidde het zich door het aanbieden van een authentieke cider gemaakt van puur vers appelsap zonder hittebehandeling.

    De ciders verzamelen regelmatig prijzen in nationale en regionale wedstrijden.

    Het hele jaar geopend.

    Gesloten op zon- en feestdagen.


    Kenmerken

    Gesproken talen

    Etiketten

    AB Agriculture Biologique

    Toerisme & Invaliditeit

    Tourisme & Handicap : boutique accessible.

    Diensten/uitrusting

    services

    • Producteurs locaux

    equipement

    • Accès handicapés

    autres

    • Visite de producteur
    • Accessible T&H

    Openingstijden

    • Van 01 januari 2024 tot 31 december 2024